Comunitatea de romi din Republica Moldova beneficiază de un program transnațional de incluziune și împuternicire prin alfabetizare digitală
Advertorial 21 octombrie 2022, 21:23 | 314

Conform statisticilor, fiecare al cincilea adult de etnie romă din Republica Moldova nu știe nici să scrie, nici să citească. Datele oficiale arată că analfabetismul și șomajul sunt cele mai stresante probleme cu care se confruntă comunitățile romilor din regiunea Dunării. În acest sens fost implementat proiectul transnațional DREAM ROAD. Terre des hommes Moldova, una dintre cele 15 organizații partenere a proiectului, explorează și dezvoltă întregul potențial al comunității romilor, având drept scop integrarea si incluzinea acestora pe plan național.

Proiectul urmărește să sprijine importanța nu numai a educației, ci și a modernizării și digitalizării în comunitățile de romi. În acest scop, la Orhei, a fost lansat un laborator de alfabetizare digitală, cu un puternic impact asupra comunitatii romilor din regiune.

Terre des hommes Moldova este una dintre cele 15 organizații partenere în proiectul transnațional DREAM ROAD, care va continua până la sfârșitul anului 2022.

Opinia ta contează. Comentează!