Deputații PAS cer demisia lui Corduneanu din funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră
Politic 21 ianuarie 2021, 19:42

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp și Dumitru Alaiba, îi cer premierului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, să anuleze ordinul ministrului de Interne în exercițiu, Pavel Voicu, prin care l-a angajat pe Petru Corduneanu, fost adjunct la SPPS, în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Potrivit lor, ceea ce se întâmplă ”este un abuz clar”. În replică, reprezentanții Ministerului de Interne neagă acuzațiile deputaților și au aununțat că Pavel Voicu va veni cu o reacție mâine.

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: "Atribuțiile unui Guvern în exercițiu nu îi permit ministrului să numească sau să elibereze din funcție persoane cu funcție de demnitate publică sau funcționari publici."

La fel, Carp și Alaiba au solicitat ministrului de Interne, Pavel Voicu, să ofere informație suplimentară referitor la acțiunile sale și să-și anuleze ordinul de numire al lui Corduneanu.

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: "În caz că Voicu se pune în poară și refuză să restabilească legalitatea în acest caz, va fi obligația premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi să anuleze ordinul ministrului în exercițiu Pavel Voicu. Din doi, măcar unul să acționeze în conformitate cu spiritul legii."

Se arată în textul demersurilor. Amintim că Petru Corduneanu a fost șef adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat, fiind numit în această funcție de către președintele de atunci, Igor Dodon. În data de 21 decembrie 2020, Petru Corduneanu a fost eliberat din funcția de director adjunct al SPPS conform cererii depuse, iar pe 28 decembrie a fost numit adjunct la Inspectoratul General de Carabinieri. Ulterior, în data de 19 ianuarie 2021, ministrul de Interne Voicu a semnat un decret de numire a lui Corduneanu ca nou șef adjunct al Poliției de Frontieră. Potrivit presei de investigație, numele lui Petru Cordureanu apare și în așa numitul „dosar Bahamas” vizând presupusa finanțare ilegală a PSRM din afara țării.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE