Jurnalul orei 19, 10 Mai
Jurnalul orei 19:00 10 mai 2021, 21:37 | 1643

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

La cel mai mare cimitir din Chișinău a fost puțină lume astăzi. Majoritatea a venit la morminte cu flori, fără a întinde mese pompoase, cum era până la pandemie. Locuitorii orașului au respectat, în linii generale, restricțiile impuse, dar au fost și abateri de la regulă.

În Republica Moldova sunt mii de cazuri, când omul moare și nicio persoană apropiată nu are grijă să-l îngroape cum se cade. Cei care se ocupă de înhumare sunt străini, angajați a statului. Echipa noastră a încercat să afle în ce condiții sunt conduși pe ultimul drum ”morții nimănui”.

Peste 70 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, stabiliți peste hotare, s-au înscris prealabil, până astăzi, pentru a putea participa la alegerile din 11 iulie. Potrivit Comisiei Electorală Centrală, cei mai mulți doritori de a vota, peste 14 mii, sunt stabiliți în Italia.

Ministerul Sănătății anunță 49 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și șase decese asociate coronavirusului. Este cel mai mic număr de infectări și decese înregistrat în Republica Moldova de la începutul pandemiei încoace.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie