Jurnalul orei 15, 5 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 5 decembrie 2022, 16:04 | 686

Prezentat de Eugenia Apostu

Comisia pentru Situații Excepționale îi va cere chiar astăzi ANRE-ului să micșoreze tarifele la energia electrică. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, după ce sâmbătă, întreprinderea de stat Energocom a semnat un contract cu Centrala de la Cuciurgan, care va livra 53 la sută din necesarul de energie electrică al malului drept al Nistrului. Spânu a estimat că datorită prețului mai mic al curentului din stânga Nistrului, tariful la curent pentru consumatorii finali ar urma să scadă cu cel puțin 25%, sau până la aproximativ 4 lei pentru un kilowatt/oră. Chișinăul a venit însă cu un șir de concesii pentru regimul de la Tiraspol.

Crește numărul copiilor, care suferă de infecții respiratorii. Spitalele de Chișinău sunt arhipline, afirmă medicii. Responsabilii de la Primărie spun că este nevoie de mai multe paturi pentru micii pacienți.

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Bejan, care i-a cerut unui tânăr de 17 ani să-i presteze servicii sexuale, a fost condamnat la cinci ani de pușcărie, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de cinci ani. Decizia Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, a fost pronunțată pe 22 noiembrie, dar informația a fost publicată astăzi de către reporterii Centrului de investigații jurnalistice.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie