Image-Description
Klaus Iohannis a învins-o detașat pe Viorica Dăncilă, în al II-lea tur al alegerilor prezidențiale din România
Externe 25 noiembrie 2019, 08:41 | 3339

Klaus Iohannis a câștigat detașat aș II-lea tur al alegerilor prezidențiale din România, obținând un al doilea mandat de șef al statului. După centralizarea voturilor din toate cele 18.748 de secţii din România, Klaus Iohannis a obţinut 63.17%, în timp ce fosta șefă a Guvernului de la București, candidata PSD Viorica Dăncilă a acumulat 36.81% din voturile românilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după anunţarea rezultatelor exit-poll, că aceasta a fost cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva Partidului Social Democrat.

"România a câştigat astăzi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi. Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au fost într-un număr impresionant să voteze şi acesta e cel mai important câştig al zilei de azi. O menţiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar la vot. Este o victorie importantă, cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD", a spus Iohannis, la sediul PNL.

De asemenea, Iohannis a anunțat că se va implica în crearea unei noi majorităţi parlamentare.

"Abia atunci când PSD e trimis în Opoziţie vom putea face ce ne-au cerut azi românii. Abia atunci vom putea să facem România normală, România aşa cum ne-o dorim noi, cu toţii", a subliniat președintele ales al României, Klaus Iohannis.

Contracandidata sa, preşedintele PSD Viorica Dăncilă, a afirmat că va fi făcută o analiză a rezultatului obţinut în turul doi al alegerilor prezidenţiale în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, menţionând că deşi unii îi cer demisia, nu va face "acest lucru".

"De mâine încolo intrăm în viaţa normală. O să organizăm un Comitet Executiv Naţional săptămâna aceasta, vom analiza rezultatele pe fiecare judeţ în parte, vom face o analiză foarte bine argumentată şi pe urmă vom lua decizii împreună în Comitetul Executiv Naţional", a declarat Dăncilă.

Potrivit datelor Biroului Eelectoral Central de la București, prezenţa la vot, la ora 21.00, ora de închidere a secţiilor din România, a fost de 49,87%, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. În primul tur, la aceeaşi oră, prezenţa a fost de 47,6%. În 2014, prezenţa, la 21.00, a fost de 62,04%.

Opinia ta contează. Comentează!