În noul Parlament au fost formate trei fracțiuni - PAS, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul ȘOR
Politic 29 iulie 2021, 20:01 | 1538

În noul Parlament, avem majoritate absolută formalizată, avem opoziție, dar și opoziție „constructivă”. Astăzi, în legislativ, au fost constituite grupurile parlamentare. Fracțiunea majoritară este a Partidului Acțiune și Solidaritate. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-a declarat în opoziție, iar cei de la Șor au spus că vor face „opoziție constructivă”.

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate are 63 de parlamentari, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor - 32, iar fracțiunea Partidului Șor- șase deputați. De asemenea, a fost aleasă conducerea acestor grupuri parlamentare.

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: "Președinte al fracțiunii PAS a fost ales Mihail Popșoi. În calitate de vicepreședinți ai fracțiunii PAS au fost aleși următorii deputați: Vladimir Bolea, Veronica Roșca, Doina Gherman și Lilian Carp. Artur Mija a fost ales în calitate de secretar al fracțiunii PAS."

VLADIMIR BOLEA, deputat BCS: "Președinte al fracțiunii a fost aleasă Zinaida Greceanîi, în calitate de vicepreședinți ai fracțiunii au fost aleși Constantin Starîș și Corneliu Furculiță, iar în calitate de secretar al fracțiunii a fost ales Vasile Bolea."

MARINA TAUBER, deputat al Partidului ȘOR: "Președinte al fracțiunii este numit Ilan Șor, vicepreședinte al fracțiunii Partidului Șor a fost ales Petru Jardan, secretarul fracțiunii a fost aleasă Marina Tauber."

Mihail Popșoi de la PAS și Vlad Batrâncea de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au devenit vicepreședinți ai Parlamentului. Tot astăzi, deputații au constituit și Biroul Permanent al Parlamentului. Acesta este format din 12 membri. Pe lângă președintele și vicepreședinții Parlamentului, membri ai Biroului Permanent vor fi Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Dan Perciun, Vladimir Bolea, Doina Gherman, Veronica Roșca - de la PAS, Vasile Bolea și Corneliu Furculiță - de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar de la Partidul ȘOR - Denis Ulanov.

Opinia ta contează. Comentează!