Fermierii au pichetat clădirea MAI; Sunt revoltați că în urma manifestațiilor din toamna trecuta mulți dintre ei au fost citați la poliție
Social 25 ianuarie 2021, 19:27 | 3628

Mai mulți fermieri au protestat astăzi în fața Ministerului de Interne. Oamenii sunt revoltați că în urma manifestațiilor stradale de la Guvern și Parlament, mulți dintre ei au fost citați la poliție. În replică, reprezentanții Ministerului de Interne afirmă că la acele proteste au fost înregistrate acțiuni agresive față de carabinieri și polițiști.

În replică, Ministerul Afacerilor Interne a emis un comunicat, în care se arată că în cadrul protestelor, fermierii au încălcat ordinea publică, au manifestat agresivitate față de carabinieri și polițiști, fiind răniți patru carabinieri. Totodată, agricultorii au ignorat cerințele poliției, au urcat cu unitățile de transport pe scările Parlamentului și au deteriorat gazonul din fața Catedralei.

COMUNICAT DE PRESĂ: "La acțiunile de protest din 17 decembrie 2020, angajații poliției au înregistrat mai multe încălcări ale ordinii publice. Respectiv, în urma documentării și identificării persoanelor implicate au fost expediate citații, prin care cei vizați sunt chemați la inspectoratele de poliție din localitățile unde locuiesc, pentru a se întocmi procesele verbale pentru acțiunile ilegale. Dacă persoanele implicate nu sunt de acord cu cele invocate, pot contesta în instanță."

Se arată în comunicatul Ministerului de Interne. În luna decembrie trecut, fermierii au blocat cu tractoarele bulevardul central din Chișinău și au forțat intrarea în clădirea Guvernului. Ulterior, au venit cu mașinile agricole în fața Parlamentului, acolo unde majoritatea parlamentară PSRM-Șor se pregătea să voteze mai multe proiecte controversate, care în opinia manifestanților, distrug agricultura și care le-ar asigura protecție parlamentarilor corupți după încetarea mandatului. În fața Parlamentului, protestatarii erau așteptați de un număr foarte mare de polițiști. Au început îmbrâncelile, iar poliția a folosit gaze lacrimogene. Au avut de suferit mai mulți fermieri, dar și jurnaliști care transmiteau live de la fața locului.

Opinia ta contează. Comentează!