Trimiși pe banca acuzaților
Justiţie 22 mai 2023, 19:57 | 305

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran, un director operațional și doi agenți comerciali ai companiei au fost trimiși pe banca acuzaților. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat alte șapte persoane cu peste patru milioane de lei. Potrivit anchetei, compania ar fi prejudiciat mai multe persoane din Republica Moldova și România cu aproape 40 de milioane de lei. Victimele au achitat sume mari de bani pentru mobila pe care nu au mai primit-o.

COMUNICATUL EMIS DE PCCOCS: "Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță trimiterea în judecată a dosarului penal de învinuire a fondatorului companiei „Bismobil Kitchen” și altor trei angajați, după ce ar fi prejudiciat șapte persoane cu peste 4,3 milioane lei. În ceea ce privește victimele din România ale acestei escrocherii, procurorii PCCOCS cooperează în vederea audierii, la Chișinău, a persoanelor solicitate de autoritățile de investigație de peste Prut."

Fondatorul companiei „Bismobil Kitchen”, Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Republica Moldova cu un bilet cu o singură direcție - Moscova. Acesta este cercetat pentru escrocherie în proporții deosebit de mari.

La ședința din șapte aprilie, Șaran a fugit din judecătorie înainte ca magistrații să emită mandatul de arestare preventivă în penitenciar. Poliția a anunțat că Şaran și-a scos brățara electronică de monitorizare de pe picior și a aruncat-o pe stradă, în sectorul Buiucani. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Potrivit anchetei, prejudiciul cauzat de compania lui Șaran celor 158 de victime din Republica Moldova și din România, cărora nu le-a mai livrat mobila pentru care au plătit, este de aproape 40 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie