Jurnalul orei 17, 1 Octombrie
Jurnalul orei 17:00 1 octombrie 2021, 21:31 | 2641

Prezentat de Eugenia Apostu

Judecătorii au emis mandat pentru urmărirea internațională a fostului deputat PD, Vladimir Andronachi. De asemenea, au fost puși sub învinuire soția acestuia și juristul familiei. Procuratura Anticorupție îi acuză pe cei trei de escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat. Andronachi este fugit din țară, iar soția și juristul său au interdicție de a părăsi Moldova. Am încercat să obținem o reacție de la Nadejda Andronachi, însă aceasta are telefonul deconectat.

La Chișinău au ajuns încă aproape 27 de mii de doze Pfizer din lotul de 700 de mii, achiziționat de Ministerul Sănătății. Vaccinul urmează să fie distribuit proporțional în toate punctele de imunizare.

Summitul Parteneriatului Estic care va avea loc în luna decembrie, în timpul președinției slovene a Consiliului UE, este foarte important pentru avansarea agendei europene a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către președintele Maia Sandu, după întrevederea avută la Chișinău cu președintele Sloveniei. Ea a precizat că Moldova este interesată de aprofundarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic al Uniunii Europene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie