Oamenii lui Șor, ședință amânată
Justiţie 29 ianuarie 2024, 20:11 | 429

Ședința de judecată în dosarul celor șapte indivizi, care urmau să provoace dezordini în masă în timpul protestelor organizate de Partidul Șor, declarat neconstituțional, a fost amânată pentru data de 9 februarie. Asta deoarece un inculpat ar fi bolnav. Completul de judecată a decis că examinarea cauzei în lipsa acestuia este inadmisibilă.

GEORGETA LUPEA, avocat: "Clientul meu nu s-a prezentat în ședința de judecată pe motiv că se află la un tratament medical pe o perioadă de zece zile. În acest sens va fi eliberat un certificat medical care va confirma lipsa inculpatului. Astfel, aceasta va fi considerată motivată."

La fel, în ședința de astăzi procurorul de caz a cerut prelungirea măsurii preventive în privința incultului Andrei Baciurin. Instanța a acceptat cererea. Astfel acesta își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Șapte indivizi au ajuns pe banca acuzaților în acest dosar. Cei vizați urmau să formeze zece grupuri, de la cinci până la zece persoane, care să fie cazate pe mai multe adrese din Chișinău. Bărbatul venit din Federația Rusă, Andrei Baciurin, urma să meargă la fiecare adresă și să desfășoare acțiuni de instruire pentru organizarea destabilizărilor în timpul protestelor organizate de Partidul Șor.

Opinia ta contează. Comentează!