Coronavirus, ultimele date din lume
Externe 13 aprilie 2020, 15:57 | 1382

Peste 1,8 milioane de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în întreaga lume, aproape 115 mii de oameni au murit, iar în jur de o jumătate de milion s-au tratat. În Europa, numărul persoanelor contaminate continuă să crească, însă unele țări relaxează măsurile stricte. România a ajuns la 6.600 de cazuri depistate, în timp ce peste 900 de oameni au fost declaraţi vindecaţi și externaţi.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 75 de mii de persoane în toată Europa. 80 la sută dintre victime sunt în patru ţări: Italia, Spania, Franţa şi Marea Britanie. În plină pandemie de coronavirus, mai mulți angajați din domenii ne-esențiale din Spania își reiau astăzi activitatea. Muncitorii din fabrici și construcții vor merge din nou la muncă, respectând condițiile stricte de siguranță, în contextul în care Guvernul spaniol a decis să relaxeze măsurile impuse pentru combaterea coronavirusului. Zece milioane de măști au fost puse la dispoziție pentru cei care folosesc săptămâna aceasta transportul în comun. Spania este una dintre cele mai afectate țări din lume, cu peste 166.000 de cazuri de coronavirus confirmate și aproape 17.000 de decese.

Italia anunță că 1677 de pacienți cu coronavirus au fost declarați vindecați în ultimele 24 de ore. Conform autorităților, numărul persoanelor vindecate de coronavirus în această țară a sărit de 34 de mii.

Serbia este țara din Europa cu cele mai severe măsuri de izolare, în lupta contra pandemiei de coronavirus. Aproape 2 mii 700 de oameni au fost infectați în țară și 65 au murit, dar cifrele reduse se datorează condițiilor impuse de autorități. Astfel, de mai bine de o lună, oamenii nu au voie să iasă din case în weekend, deloc.

Premierul britanic Boris Johnson, depistat la începutul lunii cu coronavirus, a fost externat dintr-un spital din Londra şi urmează să îşi petreacă perioada de reabilitare la reşedinţa să oficială.

Statele Unite au înregistrat duminică seară 1.514 noi decese, în 24 de ore, un număr în scădere pentru a doua zi consecutiv. Este pe departe cea mai afectată ţară de COVID-19, cu cel puţin 22 de mii de decese şi 555 de mii cazuri confirmate. 

Opinia ta contează. Comentează!