Jurnalul orei 15, 13 Iulie
Jurnalul orei 15:00 13 iulie 2023, 19:57 | 497

Prezentat de Călin Jucovschi

Faptul că Serviciul de Informații și Securitate a identificat o parte mică din agentura rusească din Republica Moldova este încurajator, dar acesta ar trebui să fie doar începutul. „Cu siguranță, rețeaua Moscovei în țara noastră nu se limitează la cei doi agenți ruși deconspirați de SIS”, a declarat aseară, la „Secretele Puterii”, deputatul PAS Dan Perciun.

Își dorește să cânte pe marile scene ale lumii, chiar dacă este legată acum de un scaun cu rotile. Vorbim despre Magdalena Pascar, o tânără de 23 de ani dintr-un sat românesc din regiunea Odesei. Pasionată de muzică și lectură, fata este nevoită să stea acum la un centru de reabilitare din Chișinău, alături de mama ei. Tânăra a fost diagnosticată cu distrofie musculară, după o întâmplare nefastă, pe când avea patru ani.

Ministerul de Externe de la Chișinău invită angajații Ambasadei Rusiei în Republica Moldova să viziteze vagoanele din Piața Marii Adunări Naționale pentru a afla despre foamete și deportările în Gulag. Reacția diplomației moldovenești vine după ce Ambasada Federației Ruse a publicat un comentariu acid privind expoziția inaugurată la împlinirea a 74 de ani de la cel de-al doilea val al deportărilor staliniste. Misiunea diplomatică rusă a acuzat Chișinăul de „rusofobie”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie