Jurnalul orei 15, 8 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 8 aprilie 2022, 16:14 | 1105

Prezentat de Adrian Prodan

Masacrarea oamenilor nevinovați continuă în Ucraina. Două rachete ale ocupanților ruși au lovit gara feroviară din orașul Kramatorsk, din estul țării, folosită pentru evacuarea civililor. Presa din Ucraina scrie că atacul aerian a lăsat în urmă cel puțin 30 de morți și peste 100 de răniți.

În Ucraina a ajuns astăzi o delegaţie de la Bruxelles, formată din preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi premierul slovac Eduard Heger. "Ucraina nu este o ţară ocupată şi dominată. Există în continuare un guvern, care poate primi oameni din afară", a declarat Josep Borrell, anunţând că Uniunea Europeană îşi va redeschide misiunea diplomatică din Ucraina.

Simbolurile agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, „V”, „Z” și faimoasa panglică negru-oranj sunt interzise în Republica Moldova. Un amendament la Codul Contravențional a fost votat ieri de Parlament. Cei care vor răspândi respectivele semne distinctive riscă până la 18 mii de lei amendă și nu doar. Echipa noastră de filmare a ieșit în stradă să afle ce crede omul de rând despre noua lege.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie