Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanță o cauză contravențională în acest sens.

Procurorii consideră că directorul APP că și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a emis, pe 20 septembrie 2019, ordinul de aprobare a Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante la MoldATSA și desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții, atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului.

În consecință, procurorii PCCOCS au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de către procurori, concursul a fost anulat.

Totodată, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.