Image-Description
Directorul APP, trimis în judecată pentru concursul de ocupare a funcției de administrator la MoldATSA
Social 19 noiembrie 2019, 11:49 | 1558

Directorul General al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru, este cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Î.S. pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian „MoldATSA”.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanță o cauză contravențională în acest sens.

Procurorii consideră că directorul APP că și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a emis, pe 20 septembrie 2019, ordinul de aprobare a Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante la MoldATSA și desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții, atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului.

În consecință, procurorii PCCOCS au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de către procurori, concursul a fost anulat.

Totodată, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie