Jurnalul orei 17, 16 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 16 septembrie 2022, 17:44 | 848

Prezentat de Vasile Luchianu

Vladimir Moscalciuc, cunoscut printre interlopi drept ”Machena”, a fost decorat în pușcărie. Distincția a venit chiar de la Mitropolia Moldovei și i-a fost înmânată lui Machena de mitropolitul Vladimir. Jurnal TV a obținut o fotografie din care se vede că ar fi vorba de Ordinul Recunoștinței. Aceeași distincție au primit-o anterior fostul președinte comunist, Vladimir Voronin și fostul premier Vladimir Filat.

”Libertatea Ucrainei este și libertatea noastră” - a declarat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, la Odesa, acolo unde a fost lansată ”Trilaterala România - Moldova - Ucraina”. Șeful diplomației de la Chișinău, împreună cu Dmitro Kuleba și Bogdan Aurescu, au convenit asupra unei colaborări între cele trei state pe mai multe dimensiuni, inclusiv politică, energetică și de securitate.

Uniunea Europeană va susține Ucraina, stat invadat de Rusia, oricât va fi nevoie. Este declarația președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, făcută la Kiev. Președintele Volodimir Zelenski i-a mulțumit și a remarcat rolul important al acesteia în apărarea și sprijinul financiar al Ucrainei în timpul războiului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie