Deputatul Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc, a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19
Politic 21 mai 2020, 22:22 | 1500

Deputatul Partidului Democrat Eugeniu Nichiforciuc, vicepreședinte al fracțiunii PD, a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi, la ședința Parlamentului, de către colegul său, Dumitru Diacov. Confirmarea infectării lui Nichiforciuc vine la o zi după ce el a fost într-o ședință a întregii fracțiuni PD. La discuții au fost invitați și cinci membri ai cabinetului de miniștri.

Diacov a precizat că a fost depistată pozitiv la COVID și soția lui Nichiforciuc, iar el este asimpotmatic. În urma anunțului, deputații au decis să fie testați de urgență atât ei, cât și cei din Secretariatul Parlamentului. Pentru această procedură, fiecare este în drept să aleagă tipul de laborator - privat sau de stat. Legislatorii vor achita testul din buzunarul propriu, iar pentru ceilalți angajați ai Parlamentului ar urma să fie identificate resurse financiare. Cu un sfat pentru aleșii poporului a venit directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

Ulterior, Dumitru Diacov și-a adus aminte că la ședința fracțiunii PD au fost prezenți nu doar deputați...

Chiar dacă deputații au luat o pauză de 30 de minute pentru a vorbi despre cum va acționa în continuare Parlamentul în contextul detectării cazului de COVID, aceștia au revenit ulterior în sala de plen și au continuat să dezbată proiectele de pe ordinea de zi. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie