Fostul șef adjunct al IGC a fost condamnat la cinci ani de pușcărie, cu suspendarea executării pedepsei
Justiţie 5 decembrie 2022, 15:19 | 551

Fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Bejan, care i-a cerut unui tânăr de 17 ani să-i presteze servicii sexuale, a fost condamnat la cinci ani de pușcărie, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de cinci ani. Decizia Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, a fost pronunțată pe 22 noiembrie, dar informația a fost publicată astăzi de către reporterii Centrului de investigații jurnalistice.

Procesul de judecată a durat mai bine de trei ani. Potrivit sentinței emise pe 22 noiembrie, condamnarea este cu drept de atac în instanța superioară. Judecătorii l-au obligat pe fostul șef adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Bejan, să-i achite părții vătămate 100 mii de lei, drept prejudiciu moral, și peste zece mii de lei - pentru cheltuieli judiciare.

Avocatul lui Bejan, Lilian Osoian, nu a vrut să ne dea detalii.

LILIAN OSOIAN, avocat: "- Mă iertați, nu am împuterniciri din partea lui Bejan Mihail să vă comentez sau să dau unele reacții."

Mihail Bejan a fost reținut în seara zilei de 1 februarie 2019, într-o pădure din sectorul Râșcani. Ofițerul era împreună cu un tânăr de 17 ani. Cazul a fost făcut public de postul nostru de televiziune pe 8 februarie, după ce a fost sesizat de către părinții minorului. Aceștia erau îngrijorați că dosarul ar putea fi mușamalizat. Mama tânărului a declarat că Mihail Bejan l-a abordat pe minor în seara zilei de 29 ianuarie 2019 în stradă și i-ar fi propus să lipească afișe contra unei sume de bani. Ofițerul, care s-a prezentat Adrian, i-a cerut minorului numărul de telefon și i-a mai fixat o întâlnire. Bejan i-a spus că are un prieten homosexual, care achită 50 de euro pentru sex oral și că vrea să îi organizeze o întâlnire cu el. După ce minorul și părinții lui au depus plângere la poliție, a fost organizat un flagrant. Mihail Bejan a condus victima în pădure, iar acolo i-a declarat că el este de fapt cel, care are nevoie de servicii sexuale. Bejan a fost reținut și concediat. Inculpatul s-a aflat timp de trei luni în arest preventiv, apoi a fost plasat în arest la domiciliu. Fostul funcționar nu își recunoaște vina.

Opinia ta contează. Comentează!