CSP are un nou președinte
Justiţie 3 ianuarie 2024, 20:15 | 556

Consiliul Superior al Procurorilor are de astăzi un nou președinte. Este vorba despre Dumitru Obadă, care a fost ales cu votul a nouă membri ai CSP. Acesta va deține mandatul în următorii doi ani. Dumitru Obadă a precizat că își dorește să aibă o bună comunicare cu toate instanțele judecătorești.

Prima întrunire a CSP, în noua componență, a fost convocată în conformitate cu ordinul procurorului general interimar, Ion Munteanu, care a și deschis ședința. Ulterior, întrunirea fost prezidată de către decanul de vârstă din rândul membrilor Consiliului, care nu a candidat pentru funcția de președinte al CSP. Este vorba despre Rodica Ciobanu, membrul CSP numit din rândul societății civile de către Academia de Științe a Moldovei. După runda de întrebări-răspunsuri, a avut loc alegerea președintelui CSP. Procedura s-a desfășurat cu ușile închise, iar în urma deliberărilor s-a anunțat că Dumitru Obadă a fost ales în funcția de președinte al Consiliului.

DUMITRU OBADĂ, președintele CSP: "Țin să vă mulțumesc cordial pentru votul de încredere. Este un semnal ferm din partea fiecăruia dintre voi că ne dorim cu toții o schimbare, o schimbare spre bine. Votul de astăzi și votul din 22 decembrie demonstrează angajamentul pe care ni l-am asumat cu toții: să începem activitatea cu dreptul."

Anterior, Dumitru Obadă a fost ales pentru funcția de membru al CSP la Adunarea Generală a procurorilor din decembrie 2023, împreună cu Aliona Nesterov, Eduard Panea, Elena Roșior și Olesea Vîrlan, ultimii fiind din partea procuraturilor teritoriale și a celor specializate. Amintim că Dumitru Obadă a activat în calitate de procuror și agent guvernamental al Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În cadrul ședinței Guvernului din 21 decembrie 2023, oficialul a fost eliberat din funcția de agent guvernamental în baza cererii de demisie.

Opinia ta contează. Comentează!