Premierul Ion Chicu a scris un mesaj dur pe Facebook la adresa președintei PAS
Politic 2 iulie 2020, 19:33 | 2028

Actualul și fostul premier își testează gradul de influență, acuzându-se reciproc în spațiul virtual. Atacurile au pornit după ce deputații PAS nu s-au prezentat la ședința Parlamentului, unde pe ordinea de zi figurau patru proiecte de legi, pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Într-o postare pe Facebook, Ion Chicu admite că Maia Sandu este ”limitată”, iar, în replică, șefa Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă că Ion Chicu este ”frustrat”.

Mesajul prim-ministrului a fost reeditat, textul având inițial greșeli gramaticale. Chicu notează că, cităm, ”moftul vă face să credeți că doar un guvern condus de dumneavoastră poate să folosească acest drept de angajare a răspunderii, cum ați făcut-o în noiembrie 2019”, citat închis.

ION CHICU, premier: (...) Maia Sandu - politician, credeți că prin moftul (proverbial deja), puteți anula Constituția, care oferă dreptul Guvernului să-și angajeze răspunderea? (...) Politiciano, în țară mor Oameni. Nu electorat, Oameni. Electoral, politiciano, pierzi că te-ai aliat cu Candușhor, care-ți era coleg de guvern, când s-au furat 14 miliarde de lei prin... angajare de răspundere. Erai specialistă venită de la Banca Mondială - chiar erai atât de limitată să nu înțelegi, că guvernul din care faci parte fură miliardul de la Oameni? // sursa: facebook

Pe site-ul jurnal.md a fost publicată reacția șefului PAS, Maia Sandu, care scrie următoarele:

MAIA SANDU, președinta PAS: Citesc mesajul prim-ministrului Republicii Moldova și mă îngrozesc pentru soarta oamenilor când mă gândesc că acesta este prim-ministrul care conduce țara noastă. Am un singur răspuns pentru dumnealui: La muncă! Oamenii mor din cauza modului dezastruos în care ați administrat criza. Nimeni nu are nevoie acum de demonstrații de bădărănism pe facebook din partea unui om frustrat.

Duelul de replici vine după ce ședința Legislativului a fost anulată în lipsă de cvorum. 

Opinia ta contează. Comentează!