Procuratura anunță că Olga Romanova va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul CNA
Justiţie 12 august 2022, 19:31 | 1031

Procurorii Anticorupție l-au reținut astăzi pe un nou figurant în dosarul finanțării ilicite a Partidului Șor. Este vorba despre Olga Romanova, contabilul formațiunii. În luna iulie, aceasta a fugit din Republica Moldova împreună cu alți șase eventuali complici, figuranți în dosar. Procuratura anunță că Romanova va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Olga Romanova este bănuita de complicitate la falsificarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.

Pe 25 iulie, procurorii au perchiziționat mașina de lux a Olgăi Romanova, chiar dacă, înainte de a părăsi Republica Moldova, femeia ascunse autoturismul în curtea vecinilor părinților ei.

Olga Romanova, jurist de profesie, a intrat în primii zece pe lista Partidului Șor la alegerile parlamentare din 2021. Tot în acel an, veniturile esențiale ale lui Olga Romanova le-au alcătuit banii primiți la evenimente de familie și din dare în locațiune a unui spațiu comercial. Numele lui Romanova s-a aflat pe lista celor șapte suspecți în dosarul Partidului Șor, care au părăsit Republica Moldova între 10 și 16 iulie, după ce a avut loc o scurgere de date din interiorul Procuraturii Anticorupție.

Într-un comunicat remis vineri presei, Procuratura Anticorupție anunță că faptele de divulgare a datelor urmăririi penale sunt investigate într-o cauză penală separată. Anterior, Procuratura a anunțat că potrivit probelor administrate, Partidul Șor ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă din partea unei grupări criminale, condusă de Ilan Șor, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii ajungeau în Republica Moldova drept transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare din Dubai, Viena, Monaco.

Opinia ta contează. Comentează!