Uniunea Teatrală și-a desemnat premianții în cadrul Galei Premiilor 2021
Cultură 21 decembrie 2021, 19:43 | 843

Uniunea Teatrală din Moldova și-a desemnat premianții în cadrul galei din acest an. Premiul pentru excelență a fost oferit legendei filmului și teatrului românesc Maia Morgerștern. Premiul pentru cea mai bună operă dramatică a revenit spectacolului „Tata” de Dumitru Matcovschi și Teatrului Republican „Luceafărul”, dar și spectacolului „Мещане” de Maxim Gorki, Teatrului Dramatic Rus „Cehov”.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Doamna T a vieții mele, a scenei românești și a cinematografiei românești. Maia Morgerștern."

DANIEL IONIȚĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: "Premiul de excelență se acordă domnului Alexandru Cozub. Alexandru Cozub, Teatrul Național „Mihai Eminescu”"

Premiul pentru cel mai bun rol feminin i-a revenit Elenei Oleinic, pentru rolul Ana Andreevna, spectacolul „Revizorul” de Nikolai Gogol, regia artistică și scenografia Alexandru Grecu, Teatrul Național „Satiricus I.L.Caragiale”. Iar premiul pentru cel mai bun rol masculin a mers la.

Premiul pentru cel mai valoros debut: Ion Liulica, pentru rolul său din spectacolul „Jubileul” de Cehov în regia lui Slava Sambriș.

Premiul pentru cel mai bun spectacol în teatrul de păpuși l-a obținut

Doua spectacole au câștigat „Premiul special al juriului”: Spectacolul „Casa” după Maxim Gorkiy, regia Dumitru Acriș, Teatrului Național „Satiricus I.L.Caragiale” și spectacolul „Destin” de Vladimir Beșleagă, regia Dana Strungaru, Teatrul „A. Mateevici”.

Opinia ta contează. Comentează!