Fostul guvernator al BNM și doi foști viceguvernatori au ajuns pe banca acuzaților într-un nou episod din ”Frauda bancară”
Justiţie 22 septembrie 2022, 19:45 | 406

Fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, și doi foști viceguvernatori ai BNM, Ion Sturzu și Emma Tăbârță, au ajuns pe banca acuzaților într-un nou episod din dosarul ”Frauda bancară”.

Aceştia sunt învinuiţi de complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari comise prin folosirea situației de serviciu, de către o organizație criminală, precum și de participarea la spălarea banilor. În 2014, Drăguțanu și doi viceguvernatori, acționând în interesele organizației criminale, conduse de către Vladimir Plahotniuc, au aplicat un plan de sustragere în proporții deosebit de mari a banilor din sistemul bancar național. Procurorii au constatat că organizația condusă de Plahotniuc acționa prin persoane interpuse, care controlau băncile ”Unibank”, ”Banca Socială” și Banca de Economii, și au permis sustragerea a peste două miliarde de lei. L-am sunat pe Dorin Drăguțanu să comenteze situația, dar acesta nu ne-a răspuns la apel. Nu au reacționat nici Ion Sturzu, nici Emma Tăbârță.

Opinia ta contează. Comentează!