Jurnalul orei 19, 16 Mai
Jurnalul orei 19:00 16 mai 2022, 20:55 | 912

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Mai mulți locuitori ai capitalei au cerut astăzi socoteală autorităților locale în legătură cu tragedia din parcul „Alunelul”, unde un copil a fost strivit de un copac prăbușit. Procurorii au deschis un dosar penal, iar șeful de la „Spații Verzi” a fost suspendat din funcție.

Scandaluri în mai multe țări din cauza concursului Eurovision. Sunt probleme și în Moldova, iar directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova” a anunțat o „anchetă internă” în legătură cu votul juriului. Ministrul Culturii susține însă că nu cunoaște ce s-a întâmplat, pentru că nu este un fac al acestui concurs.

Deputații din opoziția pro-rusă vor putea fi sancționați contravențional și fără ridicarea imunității pentru sfidarea legii care interzice purtarea panglicii războiului în spațiul public. Precizarea a fost făcută de ministrul Justiției după ce șeful IGP a spus că va trimite demersuri la Procuratură în privința imunității a 17 deputați.

România cere ca Moldova, Ucraina și Georgia să devină simultan state-candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Pledoaria aparține șefului diplomației române, Bogdan Aurescu, și a fost vociferată la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor de externe din Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie