Deputatul Carp cere PG să se autosesizeze în legătură cu investigația Jurnal TV privind ex-procurorii Statnâi și Morari
Politic 13 octombrie 2021, 15:43 | 1503

Procuratura Generală a venit cu o reacție la solicitarea de ieri a deputatului PAS, Lilian Carp, prin care acesta a cerut ca procurorii să investigheze informațiile prezentate într-o investigație difuzată de Jurnal TV. Ancheta jurnalistică dezvăluie pretinsa implicare a foștilor procurori anticorupție în deposedarea de avere a doi oameni de afaceri din Federația Rusă.

Potrivit răspunsului oferit de Procuratura Generală, doar două persoane au statut de bănuit în dosarul fraților Kheyman. Este vorba despre fostul procuror anticorupție Roman Statnîi și directorul întreprinderii de conserve Muchamad Galaev, despre care Jurnal TV a dezvăluit că, împreună cu businessmanul Alexandru Vâlcu și fostul deputat al Dumei de Stat a Rusiei, Vaha Agaev, toți trei apropiați fostului președinte Igor Dodon, ar sta în spatele complotului executat de Statnîi și Morari.

LILIAN CARP, deputat PAS: "Solicit Procuratura Generală să se autosesizeze și să întreprindă toate acțiunile ce se impun conform legislației, pentru examinarea și investigarea informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la pretinsele acuzații grave, ce vizează implicarea foștilor procurori anticorupție, Roman Statnâi și Viorel Morari."

Opinia ta contează. Comentează!