Membrii AOAMP declară că agricultura din țara noastră este în continuă scădere
Economic 10 septembrie 2019, 20:40 | 1678

Agricultura înregistrează o scădere esențială și este departe de a face față concurenței externe fără protecția statului. Este concluzia președintelui Asociației oamenilor de afaceri moldoveni de pretutindeni Alexei Repede, care a făcut un bilanț al campaniei „Dialog agricol regional”. Potrivit lui, sectorul degradează din cauza lipsei forței de muncă, a finanțării, a irigației și a sistemelor antigrindină.

Într-o conferință de presă, Alexei Repede a subliniat că a făcut, în perioada 23 iulie - 9 august numeroase vizite în localități din toate raionale Republicii Moldova, unde a discutat cu producătorii agricoli și cu reprezentanții autorităților publice. În consecință, au fost trase următoarele concluzii.

Marea problemă este lipsa bugetelor. În acest sens, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni a propus soluții și angajamente.

Concluziile și soluțiile asociației urmează a fi transmise autoritățile de la Chișinău și București, precum și celor din Uniunea Europeană. Solicitați să comenteze declarațiile lui Alexei Repede, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului ne-au spus că instituția a luat act de informațiile prezentate și urmează ca membrii Asociației oamenilor de afaceri moldoveni de pretutindeni să fie invitați la discuții. 

Opinia ta contează. Comentează!