Jurnalul orei 19, 6 Octombrie
Jurnalul orei 19:00 6 octombrie 2022, 21:38 | 768

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Parlamentul a aprobat cererea Guvernului privind prelungirea stării de urgență cu 60 de zile. Decizia intră în vigoare mâine, 7 octombrie.

2. După ce ANRE a aprobat ieri scumpirea curentului livrat de Energocom, cu un leu și nouă bani, astăzi au venit cu solicitări de scumpire a curentului și cei doi mari furnizori din Republica Moldova - Premier Energy și FEE-Nord. Cât ar putea costa curentul pentru consumatorii finali, vă spunem la știri.

3. Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul de Externe pentru a-i fi comunicată opinia Republicii Moldova în contextul anexării ilegale de către Federația Rusă a teritoriilor ucrainene. Iar la Praga, summitul liderilor Uniunii Europene caută să construiască "o nouă ordine fără Rusia".

4. Procuratura Anticorupție a trimis azi în instanță cauza penală numită convențional ”Punga neagră”. În dosar figurează Igor Dodon, învinuit de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie