Autobuz cu 55 de pasageri, în prăpastie
Externe 18 aprilie 2019, 15:40 | 1586

Tragedie în Portugalia. Cel puţin 29 de persoane au murit, iar alte 27 au fost rănite, după ce un autocar care transporta zeci de turişti a căzut într-o prăpastie, pe Insula Madeira. Majoritatea victimelor sunt cetățeni germani, spun autoritățile locale.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 18.00, la scurt timp după ce autobuzul, cu 55 de turişti la bord, a pornit de la un hotel din apropiere. Din motive necunoscute, deocamdată, șoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă, pe un drum extrem de îngust. Autobuzul s-a răsturnat într-o râpă și s-a oprit pe acoperișul unei case construite pe o pantă. Imediat a fost decretată stare de urgență, iar la fața locului s-au deplasat zeci de echipaje de intrevenție.

În urma accidentului, au murit cel puțin 29 de oameni, iar 27 au fost grav răniți, ei fiind preluați de 19 ambulanțe și transportați la mai multe spitale din apropiere. Armata a fost mobilizată şi a pus la dispoziţie avioane, care să ducă victimele pe continent. Majoritatea sunt cetățeni germani, spun autoritățile locale, care nu exclud însă că printre morți ar putea fi și localnici loviți de autobuzul în cădere. La scurt timp după producerea tragediei, preşedintele portughez a anunțat deschiderea unei anchete care să elucideze cauzele ce au provocat nenorocirea și a declarat că va merge personal la locul accidentului. Au reacționat și autoritățile germane. „Veşti oribile ne sosesc din Madeira”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al executivului german, care a transmis un mesaj de condoleanțe și compasiune. Guvernul regional din Madeira a decretat trei zile de doliu.

Opinia ta contează. Comentează!