În premieră, Chișinăul găzduiește ședința Comitetului Executiv UEFA
Sport 22 septembrie 2021, 20:45 | 762

Legendele fotbalului mondial, Luis Figo, Robbie Keane, Zvonimir Boban, dar și alți foști fotbaliști cu renume mondial au jucat astăzi câteva meciuri amicale cu elevii unei școli din capitală. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei delegației oficiale UEFA la Chișinău, condusă de președintele forului european, Aleksander Čeferin. În premieră, capitala Moldovei găzduiește ședința Comitetului Executiv UEFA.

Dis-de-dimineață, oaspeții, alături de foștii mari jucători, precum Luis Figo, Robbie Keane sau Maxwell au participat la un festival fotbalistic organizat la Liceul Teoretic ”Nicolai Gogol” din Chișinău. Acțiunea face parte din programul „Fotbal în școli”, care presupune renovarea terenurilor de fotbal din șase instituții municipale de învățământ și crearea claselor sportive specializate în fotbal.

ALEXANDER CEFERIN, președintele UEFA: "Este pentru prima oară în istorie când se organizează în Moldova ședința Comitetului Executiv. Mă bucur mult că mă aflu aici. Însă meciul amical cu copii are mai multă însemnătate decât ședința Comitetului Executiv."

MAXWELL SCHERRER, fostul jucător al FC Barcelona: "Faptul că beneficiază de o asemenea infrastructură este o motivație pentru ei, este cheia succesului în viitor."

LUIS FIGO, fost jucător Real Madrid și FC Barcelona: "Este o plăcere să mă aflu în Moldova. Cred că astfel de proiecte ajută la promovarea fotbalului în masă. Este foarte important de a avea o infrastructură perfectă pentru practicarea fotbalului."

ROBBIE KEANE, fost jucător Tottenham: "- Țara asta este fantastică. Mă bucur să văd copii jucând fotbal în școli. Este extrem de important că micuții învață să joace fotbal, sportul pe care îl iubim."

Comitetul Executiv al UEFA este organul suprem al forului european de fotbal. Din acesta fac parte președintele organizației și alți 16 membri. De asemenea, sunt doi membri aleși de Asociația Cluburilor Europene și un membru ales de ligile europene. Vizita delegației oficiale UEFA a continuat la sediul Parlamentului, unde a avut loc o întâlnire a conducerii UEFA și FMF cu președintele legislativului, Igor Grosu.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie