Invitat în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Gurin a fost întrebat de ce Curtea Constituțională a emis o decizie abia la ora 19:00, la 30 de minute după ce socialiștii au anunțat că nu vor face coaliție cu PD și singura variantă rămâne o majoritate cu Blocul ACUM.

„Actorii politici, cei care sunt responsabili de formarea Guvernului, trebuia să li se ofere timp să discute”, a declarat Corneliu Gurin.

Întrebat de ce acea decizie nu a fost luată mai devreme, la 5 sau 6 iunie, întrucât oricum nu ar fi schimbat datele problemei, Gurin a spus că „orice partid politic trebuie să fie responsabil, atunci când vine trebuie să înceapă a forma Guvernul”.

Amintim că decizia controversată privind expirarea termenului de formare a unui Guvern a fost luată vineri, 7 iunie, la ora 19:00. Asta chiar dacă o sesizare a președintelui în acest sens fusese depusă încă din luna mai.

Atunci Curtea a stabilit că termenul expira la 7 iunie, adică la 90 de zile de la validarea mandatelor deputaților (9 martie), chiar dacă Constituția prevede 3 luni.