UE a oferit granturi în valoare de circa trei milioane de euro organizațiilor societății civile
Economic 25 noiembrie 2021, 20:15 | 682

Trei milioane de euro! Atât au primit în ultimii trei ani aproximativ o sută de organizații ale societății civile din Republica Moldova! Banii au venit din Uniunea Europeană și de la Fundația Konrad Adenauer, fiind utilizați pentru promovarea transparenței și responsabilității instituțiilor publice.

Donatorii și beneficiarii banilor pentru proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” au făcut un bilanț al activității din 2019 încoace.

JANIS MAZEIKS, șeful delegației UE în Republica Moldova: "Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” s-a axat pe buna guvernare la nivel local, în toate regiunile. Îmi exprim recunoștința pentru implementarea cu succes a acestui proiect, care a adus foarte multe rezultate. Au fost selectate peste o sută de proiecte, peste 200 de strategii/rapoarte au fost elaborate și adoptate!"

ANNA SEVERIN, team leader proiect: "Beneficiarii au fost selectați în cadrul unui proces complicat, care a presupus foarte multă analiză și la bază au stat niște criterii aprobate de finanțator. Noi am făcut o comisie, care a implicat diverși donatori, prezenți în Republica Moldova, dar și experți, care pricep bine în domeniul bunei guvernări, care au putut să identifice cele mai bune inițiative."

DIANA GROSU, președintele Asociației pentru Drepturile Omului „Lex XXI”: "Grație susținerii din partea Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer noi am reușit să implementăm un proiect exploziv în municipiul Bălți și în nordul țării, am atras atenția și am elaborat un șir de investigații jurnalistice, materiale analitice cu privire la banul public, patrimoniul public. Am dovedit și am arătat cetățenilor câți bani nu vin în bugetul public din cauza relelor intenții sau erori a administrației."

NADEJDA CEBOTARI, președintele Asociației „Hai, Moldova”: "Împreună cu asociația obștească „Hai, Moldova” am implementat proiectul „Comunități sustenabile, dezvoltare durabilă”, iar valoarea totală a grantului a fost de 9.875 de euro. Cu ajutorul acestui proiect am reușit să implicăm șapte comunități rurale și să realizăm o serie de activități, care au contribuit la dezvoltarea comunităților și anume pe domeniul de protecție a mediului."

Proiectul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” a fost lansat în luna aprilie 2019 și a oferit, în perioada anilor 2019-2021, granturi în valoare de circa trei milioane de euro organizațiilor societății civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie