Jurnalul orei 15, 13 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 13 septembrie 2021, 17:09 | 835

Prezentat de Eugenia Apostu

După 13 ani de la implementarea schemei criminale prin care consumatorii au fost furați de milioane de dolari la achitarea energiei electrice, Procuratura Generală a anunțat că a pornit un dosar penal. Este vorba de schema aplicată în 2008 când, la importul curentului din Ucraina, a fost introdusă o firmă-căpușă prin intermediul căreia au fost delapidate aproximativ 12 milioane de dolari. Procuratura susține doar că sunt vizați responsabilii de la acea vreme de la Ministerul Economiei, fără a da nume. Totuși, dacă privim în urmă, vedem că ministru al Economiei era, în acea perioadă, nimeni altul decât Igor Dodon, tot el fiind șeful grupului de negociatori care a mers la Kiev.

Autoritățile municipale ne asigură că peste 90 la sută din cadrele didactice au fost vaccinate împotriva COVID. Primăria se laudă că a procurat puțin peste două mii de teste rapide pentru depistarea virusului, în cadrul unui contract de valoare mică. Un test ne-a costat 93 de lei, spun autoritățile municipale. Acestea vor fi utilizate pentru testarea gratuită a dascălilor nevaccinați din Chișinău. Asta deși ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat anterior că „testele rapide antigen nu vor fi folosite pentru testarea profesorilor”.

Stațiile de așteptare din Chișinău se modernizează, iar călătorii pot afla în timp real cât trebuie să mai aștepte transportul public cu ajutorul unui panou electronic. Ce-i drept, deocamdată avem un singur panou în tot orașul. Autoritățile precizează că abia testează sistemul. La rândul lor, călătorii deja au depistat mai multe deficiențe - în primul rând, troleibuzele nu ajung niciodată în stații la timpul estimat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie