Vaccinarea, subiect de dispută politică
Politic 20 octombrie 2021, 19:45 | 1063

Lucrătorii medicali nevaccinați ar putea fi lipsiți de indemnizația în valoare de 16 mii de lei în cazul infectării cu noul coronavirus. Nu vor mai primi indemnizația unică de 100 de mii de lei nici familiile medicilor nevaccinați, care și-au pierdut viața din cauza Covid-19. Proiectul de lege elaborat de Ministerul Sănătății a trecut astăzi de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe. Documentul a stârnit discuții aprinse între deputații puterii și cei ai opoziției.

Prezent la ședința comisiei parlamentare, reprezentantul Ministerului Sănătății a declarat că procesul de vaccinare durează din luna martie, iar lucrătorii medicali au fost imunizați în mod prioritar. În opinia Guvernului, odată ce a fost asigurat și în continuare se asigură accesul la vaccin pentru toți angajații sistemului de sănătate, lucrătorii medicali care evită sau refuză administrarea vaccinului, nu ar trebui să mai beneficieze de indemnizația din partea statului în cazul infectării cu virusul Covid.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au criticat dur inițiativa. Aceștia spun că legislatorii ”trebuie să înțeleagă de ce unii medici nu vor să-și administreze vaccinul”, iar autoritățile nu ar trebui să vină cu abordări dure în privința vaccinării, deoarece aceasta ar veni în contradicție cu normele democratice.

În cele din urmă, proiectul de lege a fost avizat în comisie cu votul a șase deputați PAS și urmează a fi dezbătut în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Până în prezent, 90 la sită dintre lucrătorii medicali s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

Opinia ta contează. Comentează!