Avocații Marinei Tauber reclamă în instanța de fond o serie de proceduri, pe care le consideră abateri pe durata urmăririi penale
Justiţie 14 noiembrie 2023, 15:38 | 1047

Avocații Marinei Tauber reclamă în instanța de fond o serie de proceduri, pe care le consideră abateri pe durata urmăririi penale a deputatului fostului Partid Șor. Este vorba despre ordonanța de începere a anchetei și aplicarea măsurilor de constrângere în privința clientei lor. Procurorii de caz au lăsat la discreția instanței să decidă dacă va accepta sau nu demersurile cu pricina.

Avocații Marinei Tauber au cerut Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, să-i expedieze judecătorului de instrucție de la Judecătoria Ciocana setul de cereri și demersuri, pe care nu le-a examinat la etapa inițială. Judecătorul de instrucție nu le-a luat în calcul și le-a expediat spre examinare în instanța de fond.

ANDRIAN COJOCARU, avocat: "Toți au așteptat ca dosarul să fie trimit în instanță și nu au examinat acele cereri, iar după ce a ajuns dosarul în judecată, au expediat cererile și toate plângerile depuse pentru ca să examineze judecătorul de la Buiucani. Legea prevede expres că acele cereri urmau a fi examinate acolo unde au fost depuse la judecătoria de la Ciocana și am înaintat cereri de declinare a competenței pentru ca să le expedieze la judecătorul de instrucție, ca să-și facă treabă și să examineze acele cereri care au fost depuse în adresa lor."

Procurorii de caz au lăsat la discreția instanței să decidă dacă va accepta sau nu demersurile cu pricina.

GHENADI EPURE, procuror: "Noi ne-am expus în ședința de judecată. Data viitoare urmează instanța să se expună asupra cererilor."

Marina Tauber a fost reținută în data de 1 mai curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău, de unde urma să ajungă la Tel Aviv. A doua zi, la solicitarea procurorilor anticorupţie, Judecătoria Chişinău a decis plasarea deputatului Tauber în arest la domiciliu, pentru 20 de zile. Potrivit procurorilor, Tauber a încălcat restricțiile impuse de instanță - a comunicat și a dat indicații învinuiților în dosarul deschis pentru organizarea protestelor ilegale.

Marina Tauber este vizată în două cauze penale - privind acceptarea finanţării Partidului Șor, scos în afara legii, de un grup criminal organizat şi privind falsificarea raportului de gestiune financiară a formațiunii. Acesta a ajuns pe masa judecătorilor în luna iunie.

Opinia ta contează. Comentează!