Jurnalul orei 15, 31 Iulie
Jurnalul orei 15:00 31 iulie 2023, 16:02 | 470

Cel de-al 18-lea contingent al Armatei Naționale și-a încheiat misiunea de menținere a păcii în Kosovo și a revenit astăzi acasă. Grupul format din 41 de militarii a fost întâmpinat de către oficialii de la Chișinău, care le-au înmânat militarilor distincții pentru curaj. Ce-a mai grea provocare a fost dorul de familie, ne-au mărturisit unii ofițeri.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit astăzi sala de ședințe a Parlamentului. S-a făcut în semn de protest, după ce majoritatea a respins toate inițiativele Blocului propuse pentru agenda zilei. Una dintre chestiunile, asupra cărora insistau deputații din opoziție, prevedea audierea membrilor Guvernului.

​Parlamentul a ratificat Acordul semnat între autoritățile de la Chișinău și Kiev privind construcția podului rutier peste râul Nistru în zona localităților Cosăuți - Yampil. Pentru lucrări vor fi alocate în total 60 de milioane de euro. Podul peste Nistru va răspunde necesităților cetățenilor pentru mobilitate și va impulsiona comerțul atât pentru Republica Moldova, cât și pentru Ucraina, a subliniat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Un bărbat a murit, după ce automobilul pe care îl conducea a derapat de pe traseu și s-au răsturnat. Nenorocirea a avut loc ieri seara, în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie