Image-Description
Năstase îl avertizează pe Dodon: În cazul meu nu-l ajută niciun fel de imunitate
Politic 7 decembrie 2019, 08:56 | 20239

Liderul Platformei DA Andrei Năstase afirmă că, în fosta sa calitate de ministru la Interne, a inițiat un dosar penal care privește finanțarea ilegală a PDM. La fel, Năstase afirmă că a denunțat finanțarea din Rusia a PSRM. Politicianul așteaptă de la noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, ca aceste dosare să fie examinate conform tuturor rigorilor legale.

„Rușinos pentru un președinte de stat să fie anchetat penal. Eu aștept acum să văd ce va face noul procuror general. Pe masa lui stau mai multe dosare, inclusiv dosarul finanțărilor ilegale ale PSRM. Eu voi face totul pentru ca Dodon să fie tras la răspundere și pentru asta. Cum am mai spus recent, am decis să îl dau în judecată pe Igor Dodon. El lansează în mod criminal în spațiul public calomnii și falsuri, atât cu scopul de a mă denigra, cât și pentru a anihila mediatic ecourile demersurilor mele de anchetare penală a acestuia pentru trădare de patrie și pentru finanțarea rusească a partidului său cu milioane de dolari,” a declarat Andrei Năstase, într-o emisiune la TVR Moldova.

Fostul ministru de interne susține că foarte important ca noul procuror general să ducă la bun sfârșit ancheta inițiată pe frauda din sistemul bancar.

,„O a doua anchetă de la care aștept finalitate este spălătoria mafiei rusești de peste 30 de miliarde pe care am deconspirat-o încă în 2014. Aștept finalitate în dosarul uzurpării puterii în stat pe baza denunțului pe care l-am făcut și este în derulare. A fost bine anchetat, din câte înțeleg, până în momentul venirii domniei sale la Procuratură. Sper că acest lucru va continua”, declară Năstase.

El a insistat asupra acuzațiilor făcute recent de Igor Dodon, care afirma că atunci când Andrei Năstase era șef la Ministerul de Interne, ar fi căutat să preia schemele instituite de Vladimir Plahotniuc și chiar r fi luat mită.

„Dodon poate se gândește la imunitatea de președinte atunci când spune aceste minciuni. Să știți că în cazul meu nu-l ajută niciun fel de imunitate. (...) Așa funcționează în spațiul public propaganda rusească. Lansează în spațiul public niște minciuni, le tirajează cât pot, niciodată nu aduc argumente, dar opinia publică evident rămâne intoxicată. O să îi cer în instanța de judecată să îmi dea toate probele pe care le are, dar sunt sigur că nu îmi va da nimic, pentru că nu le are, așa ceva nu există. Eu nu mai am încotro, trebuie să îl acționez în judecată,” spune Andrei Năstase.

Amintim că Igor Dodon a declarat recent că Năstase ar fi încercat să preia unele scheme de contrabandă implementate de vechiul regim și că ar exista inclusiv imagini video care ar proba acest lucru. Dodon spunea că nu a văzut aceste înregistrări, dar s-a arătat dispus să răspundă în instanță pentru afirmațiile sale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie