Noul procuror șef spune că este conștientă de faptul că „primele rezultate palpabile nu vor veni peste noapte”
Justiţie 19 august 2022, 19:16 | 915

Combaterea corupției în rândul procurorilor va fi prioritară, a declarat astăzi, în prima sa conferință de presă, noul șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. ”Peștele de la cap se strică: trebuie descurajată corupția în sistemul judiciar, în Parlament, în Guvern, la conducerea partidelor politice”, a subliniat Dragalin. Aceasta recunoaște că de lucru este mult, dar forțele sunt limitate.

VERONICA DRAGALIN, procuror șef al Procuraturii Anticorupție: "Eu simt că am venit pe un câmp de luptă cu soldați răniți, care chiar acum riscă să moară, dacă nu luăm măsuri urgente."

Veronica Dragalin este conștientă de faptul că „primele rezultate palpabile nu vor veni peste noapte”.

VERONICA DRAGALIN, procuror șef al Procuraturii Anticorupție: "În Republica Moldova niciodată nu s-a dus o luptă veritabilă de eradicare a corupției prin atragerea la răspundere penală. În Moldova a existat atât de multă corupție, încât vă spun, absolut sincer, că nu este posibil să fie investigate și duse la condamnare toate aceste cauze. Nici măcar dacă absolut toți procurorii și judecătorii din țară s-ar ocupa numai de aceasta."

Combaterea corupției din interiorul Procuraturii va fi prioritară, afirmă Veronica Dragalin.

VERONICA DRAGALIN, procuror șef al Procuraturii Anticorupție: "Noi ca instituție trebuie să avem destul curaj să investigăm cazurile care investighează persoanele cu cea mai mare putere din țară, foști, dar pentru mine mai important, actuali. Aceștia sunt chiar și procurori, judecători, ofițeri, politicieni din opoziție sau de la putere, nu contează. Peștele de la cap se strică, de aceea trebuie să descurajăm corupția în sistemul judiciar, în parlament, guvern, la conducerea partidelor politice."

Veronica Dragalin și-a început activitatea în calitate de procuror-șef la Procuratura Anticorupție pe 1 august curent. Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat-o, la începutul lunii iunie, drept câștigătoare a concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

Opinia ta contează. Comentează!