România va reabilita patru poduri peste Prut și va construi unul nou la Ungheni
Economic 27 iulie 2021, 15:42 | 1595

România va reabilita patru poduri peste Prut și va construi unul nou la Ungheni. Anunțul a fost fpcut de ministrul Transporturilor de la București, Florin Drulă, într-un mesaj pe facebook.

Unul dintre podurile care va fi reabilitat este cel de la Galați – Giurgiulești. Execuția lucrărilor a pornit în iulie și se va încheia peste nouă luni. De asemenea, va fi reparat podul de la Albița – Leușeni, podul de la Sculeni, și cel de la Oancea – Cahul. În cazul celui din urmă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România lucrează deja la proiectele de reabilitare ce se vor desfășura pe modelul Podului de la Galați – Giurgiulești. Alt proiect prevede construcția unui pod nou la Ungheni. Potrivit ministrului Cătălin Drulă, studiul de fezabilitate este gata, iar, după ce se va obține acordul de mediu, aflat în procedură, va fi lansată licitația de proiectare și execuție.

FLORIN DRULĂ, ministrul român al transporturilor: "Accesul peste râul Prut devine astfel mai ușor și mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetățenilor României și cei ai Republicii Moldova."

Se arată în postarea ministrului român al Transporturilor.

Opinia ta contează. Comentează!