Președintele Comisiei de anchetă, deputatul Platformei DA Igor Munteanu, a menționat că întreprinderea de stat „Gările și stațiile auto” a fost inclusă în lista lucrărilor și serviciilor propuse parteneriatului public-privat printr-o hotărâre de Guvern din anul 2012, dar acest lucru s-a întâmplat în noiembrie 2018. Raportul audiat astăzi în plenul Parlamentului a scos la iveală neglijențe și abuzuri grave în acest caz. Interesele publice ar fi fost negociate inechitabil, ceea ce ar fi adus prejudicii statului.

Potrivit lui Munteanu, din 2012 și până la trecerea în gestiune privată, întreprinderea de stat „Gările și stațiile auto” activa în regim normal, fără situații critice de ordin financiar, înregistrând anual profit constant de aproximativ cinci milioane de lei. Chiar și în aceste condiții, s-a decis să se opteze pentru parteneriatul public-privat.

Astfel, concursul a fost câștigat, printr-o singură ofertă, de o asociație compusă dintr-o întreprindere înregistrată cu două zile înainte de depunerea ofertei, o a doua firmă și un cetățean american, a mai declarat Munteanu.

Cei implicați în acest caz nu au reacționat deocamdată la acuzațiile deputaților.