Jurnalul orei 15, 29 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 29 aprilie 2022, 17:02 | 1117

Prezentat de Eugenia Apostu

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, s-au întâlnit aseară, la Varnița, cu liderul separatist Vadim Krasnoselski. Biroul pentru Politici de Reintegrare nu a comentat în niciun fel această întrevedere, dar Președinția ne-a spus că ”discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune”.

Kievul a fost zguduit de explozii, în noapte de joi spre vineri. Kremlinul anunță că au fost distruse obiective militare, dar din imaginile video vedem că rachetele au ajuns în complexele locative. O jurnalistă, care locuia în unul dintre blocurile afectate, a decedat. Astăzi este a 65-a zi de război în Ucraina.

Joe Biden a cerut Congresului suplimentarea cu 33 de miliarde de dolari a ajutorului pentru Ucraina. 20 de miliarde vor reprezenta ajutor militar, relatează AFP şi CNN. ”Statele Unite nu pot să stea deoparte' în conflictul din Ucraina, în pofida costului ajutorului lor militar oferit Kievului în faţa agresiunii Rusiei”, a declarat joi preşedintele american.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie