Deputați cu probleme de integritate
Politic 28 martie 2019, 19:56 | 2297

Aproape o pătrime dintre deputații actualei legislaturi au deficiențe de integritate în activitatea politică. Aceștia și-au schimbat de cel puțin o dată partidul din care făceau parte, chiar dacă 12 dintre ei au depus chiar jurăminte sau au făcut declarații pe proprie răspundere că nu o vor face. Asta au declarat reprezentanții organizațiile membre ale Inițiativei Civice „Pentru un Parlament curat 2019”, care au făcut o analiză în acest sens.

Cei 101 deputați ai Parlamentului de legislatură a zecea au fost analizați în baza a patru criterii: integritatea în activitatea politică; în gestionarea averii și intereselor personale; în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid și cazierul judiciar.

În privința integrității în gestionarea averii și intereselor personale, aproape jumătate dintre noii deputați ar avea probleme.

Mai mult de jumătate dintre noii legislatori au probleme la capitolul integritate în exercitarea funcțiilor publice sau de partid. În cazul a 28 de deputați, acestea sunt foarte severe, au mai spus autorii studiului.

Iar trei deputați au cazierul judiciar "pătat".

Din Inițiativa Civică “Pentru un Parlament curat 2019” fac parte: Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Asociația Presei Independente, Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției și Centrul de Investigații Jurnalistice.

Opinia ta contează. Comentează!