Soții Dodon, pe banca acuzaților
Justiţie 28 martie 2023, 17:38 | 995

Igor Dodon, soția acestuia Galina Dodon și un medic sunt învinuiți în cadrul unui nou dosar penal. Potrivit Procuraturii Anticorupție, cei trei au confecționat, deținut și folosit un certificat medical fals. Aceștia vor compărea pe banca acuzaților. Dodon afirmă că este vorba despre un dosar cusut cu ață albă.

Într-un comunicat, Procuratura Anticorupție anunță că documentul cu pricina a fost prezentat în instanța de judecată pentru ca Igor Dodon să obțină permisiunea de a pleca peste hotare.

Procuratura Anticorupție: "În actul nominalizat au fost înscrise date denaturate, potrivit cărora, copilul minor al ex-președintelui ar avea nevoie de consultații la medici specialiști. Prin urmare, procurorii au stabilit că Igor Dodon, în privința căruia era aplicată măsura preventivă „obligarea de a nu părăsi țara” într-o cauză penală examinată de Curtea Supremă de Justiție, a prezentat instanței documentul oficial fals și, în temeiul acestuia, a solicitat permisiunea pentru a pleca în România, sub pretextul de a efectua un tratament post-COVID fiului său minor."

Procurorii anticorupție mai spun că același document fals a fost folosit și de către soția lui Igor Dodon, în privința căreia este aplicată o măsură preventivă similară într-un dosar cercetat de către procurori. Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce a aflat că va compărea pe banca acuzaților împreună cu soția sa.

Igor Dodon, ex-președintele Republicii Moldova: "Am expediat o adresare procurorului general interimar, formulată de apărătorii mei, în privința abuzurilor comise de procurorul Petru Iarmaliuc în procesul de ticluire a acestui pseudo-dosar. Trei volume de inepții. Acum înțeleg de ce se plâng că nu le ajunge hârtie! Această cerere a fost adresată procurorului general interimar, deoarece devine și mai evident faptul că doamna procuror anticorupție, Veronica Dragalin, nu prea înțelege procesele realizate de unii procurori din subordinea sa."

Conform prevederilor Codului Penal, aceste fapte se pedepsesc cu amendă în mărime de până la 47 mii 500 de lei sau cu închisoare de până la cinci ani. Prima ședință în acest dosar este planificată pentru 12 aprilie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Opinia ta contează. Comentează!