Jurnalul orei 15, 23 Mai
Jurnalul orei 15:00 23 mai 2023, 19:34 | 499

Prezentat de Călin Jucovschi

Vladimir Putin va fi reținut, dacă ajunge în Republica Moldova, în conformitate cu mandatul de arestare, emis în martie curent de Curtea Penală Internațională de la Haga. ”Republica Moldova este semnatar al Acordului Curții Penale și va respecta decizia Curții”, a declarat președintele Maia Sandu în cadrul unui interviu la Euronews România.

Bucureștiul cere adoptarea cât mai curând posibil a unei liste de sancțiuni împotriva celor, care stau în spatele unor tentative de destabilizare a Republicii Moldova. Ar fi bine ca aceste liste să fie aprobate cât mai curând, a declarat ministrul român de Externe Bogdan Aurescu înaintea reuniunii miniștrilor de externe din cele 27 de tari ale Uniunii Europene.

Relațiile Chișinăului cu cei din conducerea autonomiei găgăuze vor fi pragmatice. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Igor Grosu la postul public de televiziune, după ce Curtea de Apel Comrat a validat alegerile penrru funcția de bașcan. Șeful legislativului a atras atenția că regiunea este influențată de propaganda Rusiei, iar Parlamentul va face o evaluare a legislației din autonomie în măsura în care aceasta se racordează la Constituția Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie