Armata rusă a bombardat în această noapte mai multe orașe ucrainene, provocând pagube în infrastructură
Externe 27 septembrie 2022, 15:45 | 415

Armata rusă a bombardat în această noapte mai multe orașe ucrainene, provocând pagube în infrastructură. Au fost distruse inclusiv clădiri civile. Rusia, țară care a declanșat un război în Ucraina acum șapte luni, păstrează deocamdată tăcerea.

Orașul Nikolaev a fost bombardat de două ori în timpul nopții din sisteme de artilerie reactivă de tip Tornado. O serie de instalații civile, în special locuințe și magazine, au fost avariate, dar și rețeaua de alimentare cu apă.

A fost bombardat și orașul Slaviansk, din regiunea Donețk. Potrivit primarului localității, au fost distruse mai multe clădiri civile.

Tot din regiunea Donețk, orașul Bahmut, este supus constant bombardamentelor ruse. Aici se duc dau acum lupte grele, rușii dorind să preia controlul.

Sub sunetul continuu al bombardamentelor ruse, oamenii așteaptă voluntarul care va veni cu mașina să îi evacueze.

În timp ce filma reportajul, echipa de la BBC l-a surprins pe acest bărbat, pe nume Andrei, care zace la pământ. A fost ucis de bombardamente, după ce o viață întreagă a petrecut-o salvându-i pe alții, fiind șofer de ambulanță.

Trupele rusești au lansat un atac cu rachete în această dimineață și asupra orașului Zaporojie. Potrivit șefului organizației regionale militare din regiune, rachetele au nimerit în instalațiile de infrastructură.

Ieri armata rusă a atacat regiunea Odesa cu drone iraniene. Dronele au lovit un sit de infrastructură militară. Impactul a provocat un incendiu de proporții care a dus la detonarea muniției. Acum câteva zile, Ucraina a declarat că va întrerupe relațiile diplomatice cu Iranul din cauza deciziei Teheranului de a furniza drone trupelor rusești.

Volodimir Zelenski a calificat acțiunile Iranului drept "cooperare cu răul".

Ucraina a decis să îi retragă ambasadorului iranian în Ucraina acreditarea, precum și să reducă semnificativ numărul personalului diplomatic de la ambasada iraniană din Kiev, în urma livrărilor către Rusia de drone de atac.

Opinia ta contează. Comentează!