Image-Description
Oficial SUA, despre guvernarea RM: „Nu există agendă ascunsă și nu există dubii - aceste persoane sunt dedicate reformelor”
Politic 20 noiembrie 2021, 12:02 | 1712

„Nu există dubii, din tot ceea ce cunosc despre acest Guvern și întâlnirile pe care le-am avut cu președintele și premierul, că nu există o agendă ascunsă, că aceste persoane și oamenii pe care-i aduc să muncească în calitate de consilieri sau experți tehnici sunt dedicați acestor reforme”. Este declarația făcută de Samantha Power, administratoarea USAID (Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională), într-un interviu în exclusivitate pentru postul de televiziune Jurnal TV.

Oficialul SUA a mai menționat că înțelege nerăbdarea cetățenilor, dar că după 30 de ani în care corupția s-a înrădăcinat, este greu să obții rezultate peste noapte.

„Cetățenii sunt nerăbdători, vor rezultate rapide, știu. Este greu să avem rezultate rapide după 30 de ani în care lucrurile s-au consolidat în obiceiuri proaste, în corupție. Dar cheia pentru noul Guvern e de a prioritiza aceste eforturi pentru statul de drept și de a le consolida cu investiții în sistemul economic, în afaceri, și de a aduce comunitatea internațională în Moldova. Trebuie să conectăm reformele politice cu rezultatele economice”, a declarat Samantha Power.

Urmăriți mai jos interviul:

Opinia ta contează. Comentează!