Jurnalul orei 15, 30 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 30 septembrie 2022, 16:23 | 643

Prezentat de Vasile Luchianu

Republica Moldova are gaz depozitat doar pentru câteva săptămâni, a declarat astăzi președintele Maia Sandu. Gazprom nu a dat până acum un răspuns autorităților de la Chișinău privind continuarea furnizării de gaze naturale, după 1 octombrie. Dacă Gazprom va decide de la miezul nopții să sisteze livrarea gazelor către Republica Moldova, acest lucru va însemna că Moscova nu dorește să ne vândă gaz la un preț mai mic, a subliniat Maia Sandu într-o conferință de presă, alături de comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn. Acesta a promis că Uniunea Europeană va asigura volumul de gaz necesar, la un preț rezonabil pentru Republica Moldova.

Carburanții se scumpesc în weekend. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon, care vor fi valabile de sâmbătă până luni.

Dimineața pleacă cu greu din sat, iar seara, drumul spre casă devine și mai anevoios. Este ghinionul mai multor locuitori ai satului Dumbrava, care se chinuie de ani buni să obțină o soluție. Oamenii afirmă că microbuzele de pe linia 103 sunt puține și vechi. ”Planificăm pe parcursul lunii viitoare să identificăm soluții”, declară reprezentanții Primăriei Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie