Baltimore: două cadavre, găsite
Externe 28 martie 2024, 20:13 | 233

Nava cargo, care a lovit marți pilonul unui pod în orașul american Baltimore și a provocat dărâmarea construcției, avea la bord peste 750 de tone de materiale periculoase. O parte a ajuns în apă. Între timp, autorităţile au recuperat corpurile neînsuflețite ale doi muncitori. Căutările continuă pentru alți patru, care sunt presupuși morți.

ROLAND BUTLER, colonelul Poliției statului Maryland, SUA: "Poliția statului Maryland împreună cu echipele de recuperare de sub apă, susținute de parteneri locali și federali au făcut o descoperire tragică. Înainte de ora 10:00, scafandrii au localizat o camionetă roșie, scufundată sub aproximativ șapte metri de apă în zona de mijloc a podului. Scafandrii au recuperat două victime ale tragediei, prinse în interiorul vehiculului."

Ofițerii precizează că este vorba despre doi tineri, de 35 și 26 de ani, originari din Mexic și, respectiv, Guatemala.

Opt muncitori umpleau marți gropi de pe podul Francis Scott Key, când nava de containere sub pavilion Singapore a intrat în structură. Potrivit autorităților, pe navă erau 760 de tone de materiale periculoase, în principal substanţe corozive, inflamabile şi materiale diverse, unele dintre care s-au vărsat în apă. Este o situaţie destul de periculoasă, subliniază autoritățile, care, de asemenea, au recuperat datele de pe înregistratorul de bord al navei Dali și au început să intervieveze membrii echipajului. În mod special, ei vor să știe de ce Dali a rămas brusc fără curent atât de repede după plecarea din port, scrie BBC.

JENNIFER HOMENDY, șefa Consiliului naţional pentru siguranţa transporturilor, SUA: "Ne concentrăm acum pe colectarea dovezilor perisabile. Asta înseamnă a cerceta la fața locului, a face fotografii."

PETER GAUTIER, comandant-adjunct pentru operațiuni, Garda de Coastă, SUA: "După imaginile de fața locului pe care le puteți vedea, cred că cea mai mare provocare aici este îndepărtarea acelor bucăți mari și elemente de oțel de pe prora navei."

Oficialii au promis să protejeze veniturile a circa 15 mii de muncitori în port, un port crucial pentru alte 140 de mii de job-uri din regiune.

PETE BUTTIGIEG, secretarul de transport, SUA: "Este un port important pentru importuri și exporturi și e cel mai mare port de manipulare a vehiculelor din America. Acest fapt este important nu doar pentru importuri și exporturile pe mașini, dar și pentru echipamentul de fermă."

Acum există îngrijorări cu privire la consecințele economice, oficialii spunând că aproximativ opt mii de locuri de muncă sunt direct asociate cu operațiunile portuare.

Opinia ta contează. Comentează!