CNA a publicat o secvență audio înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor
Justiţie 22 septembrie 2023, 20:06 | 731

Centrul Național Anticorupție a publicat o secvență audio, înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor. Secvența conține o parte din discuția purtată de Ilan Șor, pe 6 august curent, cu o persoană numită Adrian, prin aplicația de comunicare BRIA. Șor îi cere lui Adrian să-i spună care ar fi cheltuielile lunare pentru campania electorală.

Conversația este între Ilan Șor și secretarul general al Partidului ”Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa”, Adrian Culai, care a participat în operațiune ca agent secret împreună cu președintele partidului, Arina Spătaru. Ilan Șor și cel numit Adrian discută despre bugetul, pe care Șor îl oferă Partidului ALDE. Adrian îl informează pe Șor că în baza primului raport financiar nu i-au fost alocate toate sursele cerute și că trebuie să le dea oamenilor salarii. Șor îl asigură pe Adrian că le va primi a doua zi.

Cei doi vorbesc despre bani pentru oficiu și logistică.

Șor cere să mai fie un buget special, unde să fie adăugate și cheltuielile „pentru Arina”. Șor îi mai cere lui Adrian să-i spună care ar fi cheltuielile lunare pentru campanie.

Opinia ta contează. Comentează!