Jurnalul orei 17, 3 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 3 aprilie 2024, 18:13 | 561

Prezentat de Vasile Luchianu

Vameșul Constantin Brașovschi, fiul fostului deputat PD, Gheorghe Brașovschi, va sta următoarele 30 de zile în arest, după gratii. Alți doi inspectori vamali au fost plasați în arest la domiciliu. Măsurile au fost aplicate în dosarul mitei de la Aeroportul Chișinău. Sunt vizate șapte persoane.

Directorul adjunct și un șef de direcție al Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți de procurori și ofițerii CNA. Aceștia sunt cercetați în cadrul mai multor cauze penale privind falsificarea achizițiilor publice, cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade a lovit insula Taiwan în această dimineață, la ora la care oamenii mergeau la muncă. Cel puțin 77 de persoane au fost prinse sub dărâmături, iar operațiunile de căutare a supraviețuitorilor sunt în desfășurare. Datele oficiale arată că cel puțin nouă oameni și-au pierdut viața, iar aproape 900 sunt răniți. Totoadă, 26 de clădiri s-au prăbușit, iar peste o sută au fost avariate. Este cel mai puternic seism din Taiwan din ultimii 25 de ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie