Image-Description
Blocul ACUM, despre condițiile înaintate de socialiști: „PSRM ales o altă agendă - agenda lui Plahotniuc”
Politic 9 aprilie 2019, 14:30 | 2674

Blocul ACUM Platforma DA și PAS solicită de urgență reluarea ședinței Parlamentului. Totodată, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții blocului ACUM au vorbit despre condițiile înaintate astăzi de PSRM.

Maia Sandu a spus că, din declarațiile făcute astăzi de reprezentanții PSRM, reiese că Partidul Socialiștilor evită în mod deliberat să recunoască faptul că Republica Moldova este un stat capturat.

„Nu sunt sinceri nici cu propiii alegători când le promit politici sociale. La fel, am auzit că Partidul Socialiștilor este gata de alegeri anticipate fără să menționeze că este nevoie de schimbarea sistemului electoral. Singura soluție pentru cetățeni este să se voteze aici în Parlament un pachet de legi de dezoligarhizare a statului”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a menționat că poziționarea PSRM-ului corespunde plenar cu interesele PD-ului și ale lui Plahotniuc.

„PSRM a ales să respingă această invitație. Din păcate, un partid care are cele mai multe mandate în Parlament a ales o altă agendă. Agenda lui Plahotniuc. Această agendă va face să mențină Republica Moldova într-o stare de zonă gri a corupției, iar starea de lucruri în RM să rămână la fel de proastă. PSRM promovează cele două opțiuni al PD-ului: alegeri anticipate pe sistemul de vot promovat de PD și coaliția dintre PD și PSRM. Opțiunea de bază o alege Partidul Democrat”, a conchis deputatul Andrei Năstase, copreședinte al blocului ACUM.

Opinia ta contează. Comentează!