Martin Scorsese a pășit pe covorul roșu la New York, pentru premiera noului său film, „Killers of the Flower Moon”
Monden 28 septembrie 2023, 18:57 | 670

Martin Scorsese a pășit pe covorul roșu la New York, pentru premiera noului său film, "Killers of the Flower Moon". Povestea, care îi are pe Robert De Niro, Leonardo DiCaprio și Lily Gladstone în rolurile principale, este considerată una dintre cele mai puternice lucrări cinematografice ale anului. „Killers of the Flower Moon” se bazează pe cartea omonimă a lui David Grann, care investighează zeci de asasinate ale membrilor tribului Osage din Oklahoma, petrecute în realitate în anii ’20 ai secolului trecut.

Premiera a avut loc la Lincoln Center.

MARTIN SCORSESE, regizorul filmului "Killers of the Flower Moon": "Este mai mult despre o ciocnire a culturilor, neînțelegerea reciprocă, sentimentul de nedreptate și ar putea fi nu numai americani. Nu uita că americanii sunt europeni. Știi, sunt european-american. Deci ar putea fi în orice parte a lumii și se întâmplă chiar acum, așa cum știm. Așa că se întâmplă să fie o poveste care se reflectă, de fapt, de-a lungul mileniilor."

DAVID GRANN, autorul cărții "Killers of the Flower Moon": "Este o poveste despre infracțiunile fundamentale, una dintre cele mai monstruoase crime și nedreptăți rasiale comise de coloniștii albi împotriva nativilor americani pentru banii lor din petrol. Și despre ce este vorba în esență este ce se întâmplă atunci când lăcomia se contopește cu dezumanizarea altui popor. Și la ce a dus asta au fost aceste crime genocide."

MARTIN SCORSESE, regizorul filmului "Killers of the Flower Moon": "Este bine să spui o astfel de poveste acum, pentru că oamenii încearcă să se ferească de aceste lucruri. Arată! Vorbește despre asta. Știi, vezi de ce se întâmplă. Și destul de interesant, Bill Hale, interpretat de De Niro, a fost foarte iubit. Știi, era un bărbat iubit și, de fapt, când a ieșit din închisoare și a murit, au fost niște nativi Osage la înmormântarea lui. Încă nu credeau că el a făcut-o. Așa că răufăcătorul nu vine întotdeauna cu o amenințare, ci de obicei cu o strângere de mână și un zâmbet."

Filmul "Killers of the Flower Moon" își va avea premiera în cinematografe pe 20 octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!